OVinfo nu ook op IOS

OVinfo geeft je actuele reisinformatie voor het hele openbaar vervoer. De app is al zo'n vijf jaar op Android beschikbaar en komt vandaag met een versie voor op de iPhone en iPad. OVinfo gaat op iOS de strijd aan met bestaande apps zoals OVdelay en Openbaar Vervoer app.

Thomas Koch de maker reageert: "Een van de meest gehoorde klachten die ik ontving waren iPhone gebruikers die OVinfo op hun telefoon wilden hebben. Een ging er zelfs zo ver dat hij een Android telefoon had gekocht om OVinfo te gebruiken. Toen ik vervolgens zag dat met de aanpassingen van Utrecht Centraal de reisinformatie op iOS hard achteruit ging ben ik begonnen met de ontwikkeling."

Net als op Android toont de app hoelang je nog moet wachten voordat je kunt instappen, het geeft met live updates weer waar voertuigen zich op dit moment bevinden en gebruikt betrouwbare informatie over de roltoegankelijkheid van en geleidelijnen op stations en haltes. Juist dat laatste maakt OVinfo zo uniek aldus Koch.

"De app is ontwikkeld met speciale aandacht voor toegankelijkheid. Alle informatie over drempel-vrij instappen, is ook in de app drempel-vrij toegankelijk gemaakt. Op zowel iPhone als iPad zijn alle knoppen door VoiceOver uit te spreken en dynamische lettergrootte is getest met slechtziende gebruikers."

De bron van OVinfo is het ND-OV (Nationale Data Openbaar Vervoer). Alle actuele gegevens van Arriva, Breng, Connexxion, EBS, GVB, Hermes, HTM, HTMbuzz, NS, RET, Syntus en U-OV worden verwerkt tot informatie waar een reiziger direct wat mee kan. Daarnaast gebruikt OVinfo het Centraal Halte Bestand om overstaplocaties te groeperen en reizigers te informeren over de actuele toegankelijkheid.

OVinfo voor iPhone en iPad is gratis verkrijgbaar via de appstore en wordt bekostigd via advertenties en een in-app aankoop van 3.99 euro om de advertenties te verbergen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thomas Koch op ovinfo@ovapi.nl

Link naar de appstore
Alle screenshots van iPhone en iPad als zip-bestand.

Screenshot met vertrektijden

Screenshot van haltezoeken Screenshot voertuig op kaart Screenshot in-app aankoop